De charmante Faverolles

Bij De Meidoornhoeve heten we je welkom om onze prachtige Faverolles kippen te ontdekken. Deze bijzondere kippen, oorspronkelijk uit Frankrijk, zijn geliefd om hun sierlijke uiterlijk en vriendelijke karakter. Dit ras is een echte aanwinst voor elke tuin.

Sierkippen Rits -Faverolles

Herkomst van de Faverolles kippen

De Faverolles kip is een fascinerend en veelzijdig ras dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Dit ras werd in de late 19e eeuw ontwikkeld in het dorpje Faverolles, gelegen in de regio Hauts-de-France. De Faverolles kip is het resultaat van het kruisen van verschillende rassen, waaronder de Houdan, Brahma en Dorking, met als doel een kip te creëren die zowel geschikt is voor vlees- als eierproductie.

Kenmerken van de Faverolles

De Faverolles kip staat bekend om zijn rustige en vriendelijke karakter, wat hen ideaal maakt voor zowel hobbyboeren als gezinnen met kinderen. Ze zijn middelgroot tot groot van formaat en hebben een kenmerkend uiterlijk met een baard en kuif. Hun veren zijn vaak zalmkleurig bij de hennen en prachtig gekleurd met witte en zwarte accenten bij de hanen.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Faverolles kip is hun vijfde teen, een eigenschap die ze delen met enkele andere oude rassen zoals de Dorking. Deze vijfde teen voegt een uniek element toe aan hun uiterlijk en maakt hen gemakkelijk herkenbaar.

Veelzijdig gebruik

De Faverolles kip is een veelzijdig ras dat zowel uitstekende vlees- als eierkwaliteit biedt. Ze staan bekend om hun grote, smakelijke eieren en hun malse vlees. Door hun vriendelijke en tamme aard zijn ze ook populair als gezelschapsdieren.

Bij De Meidoornhoeve zijn we trots om deze bijzondere kippen te kunnen aanbieden. Onze Faverolles kippen worden met de grootste zorg gefokt en verzorgd, zodat u kunt genieten van hun unieke eigenschappen en vriendelijke karakter. Bezoek ons en ontdek zelf de charme van de Faverolles kippen.

Oorsprong en ontwikkeling

In de jaren 1860 begonnen Franse fokkers te experimenteren met verschillende rassen om een kip te ontwikkelen die voldeed aan de vraag naar een veelzijdig landras. De Houdan, bekend om zijn goede vleeskwaliteit, werd gekruist met de robuuste Brahma en de productieve Dorking. Door selectief fokken en aandacht voor specifieke eigenschappen ontstond uiteindelijk de Faverolles kip, die snel populair werd vanwege zijn veelzijdigheid en gemakkelijke aanpassing aan verschillende klimaten en omstandigheden.

Faverolles Kippen bij De Meidoornhoeve

Bij De Meidoornhoeve besteden we veel aandacht aan de zorg voor onze dieren. Onze kippen krijgen de beste leefomstandigheden en voeding. Hierdoor kunnen ze hun unieke schoonheid en vriendelijke karakter behouden. Bezoek De Meidoornhoeve en ontdek zelf de charme van de Faverolles kippen. Laat je verrassen door hun elegante verschijning en vriendelijke aard.