De charmante Cochin Krulveer

Bij De Meidoornhoeve zijn we trots op onze bijzondere sierkippen met krulveren. Deze sierkippen zijn uniek dankzij hun opvallende krulveren en vriendelijke karakter. De Cochin Krulveer komt oorspronkelijk uit China en is geliefd bij kippenliefhebbers over de hele wereld.

cochin krulveer grijs

Herkomst van de Goudbrakel Kippen

De Goudbrakel kip is een Belgisch ras met een rijke geschiedenis. Dit oude ras stamt uit de streek Brakel in Oost-Vlaanderen en wordt al sinds de middeleeuwen gehouden. Goudbrakel kippen staan bekend om hun goede eierproductie en prachtige veren.

Vriendelijk en sociaal karakter

Naast haar opvallende uiterlijk staat de Cochin Krulveer ook bekend om haar vriendelijke en sociale karakter. Deze kippen zijn rustig en gemakkelijk in de omgang, wat ze ideaal maakt voor gezinnen. Bij De Meidoornhoeve zorgen we goed voor onze Cochin Krulveer kippen, zodat ze hun vriendelijke aard behouden.

Gezond en weerbaar

De Cochin Krulveer is niet alleen mooi, maar ook robuust en gezond. Dit kippenras kan goed omgaan met verschillende weersomstandigheden en blijft meestal gezond. Bij De Meidoornhoeve geven we onze sierkippen de beste verzorging en voeding, zodat ze gezond en gelukkig blijven.

Unieke verschijning van de Cochin krulveer

Deze sierkip is een ware blikvanger. Haar veren zijn niet alleen vol en zacht, maar hebben ook een bijzondere krul. Dit geeft de Cochin Krulveer een charmant en uniek uiterlijk. Bij De Meidoornhoeve kun je deze prachtige kippen van dichtbij bewonderen en genieten van hun schoonheid.

Cochin Krulveer Kippen bij De Meidoornhoeve

Bij De Meidoornhoeve besteden we veel aandacht aan de zorg voor onze dieren. Onze Cochin Krulveer kippen krijgen de beste leefomstandigheden en voeding. Hierdoor kunnen ze hun unieke schoonheid en vriendelijke karakter behouden. Bezoek De Meidoornhoeve en ontdek zelf de charme van deze sierkippen met krulveren.  Laat je verrassen door hun bijzondere krulveren en vriendelijke aard.

Meer over de Goudbrakel

De Goudbrakel is een veelzijdige kip die zich makkelijk aanpast aan verschillende leefomstandigheden. Deze kippen voelen zich zowel in een grote tuin als in een kleinere ruimte thuis. Bovendien zijn ze uitstekende legkippen, die regelmatig mooie, grote eieren produceren. Bij De Meidoornhoeve vertellen we je graag meer over de verzorging en het gedrag van deze charmante kippen.