De productieve Leghorn

De Leghorn is een veelzijdige kip die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende leefomstandigheden. Ze voelen zich thuis in zowel grote tuinen als kleinere ruimtes. Bovendien zijn ze uitstekende legkippen die regelmatig grote, witte eieren produceren. Bij De Meidoornhoeve delen we graag onze kennis over de verzorging en het gedrag van deze bijzondere kippen.

Sierkippen Rits -Leghorn

Herkomst van de Leghorn kippen

De Leghorn kip is een bekend en geliefd ras dat zijn oorsprong vindt in Italië. Dit ras, dat ook wel bekend staat als de Livorno kip, werd in de 19e eeuw naar de Verenigde Staten gebracht, waar het snel populair werd vanwege zijn uitzonderlijke eierproductie. De Leghorn kip is nu wereldwijd beroemd en wordt vaak beschouwd als een van de beste legrassen.

Kenmerken van de Leghorn

De Leghorn kip heeft een elegant en sierlijk uiterlijk. Ze zijn middelgroot en hebben een slank, atletisch lichaam. Hun verenkleed is meestal wit, maar ze komen ook voor in andere kleuren zoals bruin, zwart en buff. Leghorns hebben een rechtopstaande kam en heldere, rode lellen, wat bijdraagt aan hun opvallende verschijning.

Naast hun uiterlijk zijn Leghorn kippen beroemd om hun uitstekende eierproductie. Ze leggen grote, witte eieren en staan bekend om hun consistentie en betrouwbaarheid als legkippen. Dit maakt hen tot een van de meest populaire rassen voor zowel commerciële als hobbymatige kippenhouders.

Gezond en weerbaar

De Leghorn kip is een robuust en gezond ras. Ze zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden en hebben een sterke immuniteit. Bij De Meidoornhoeve zorgen we ervoor dat onze Leghorn kippen de beste verzorging en voeding krijgen, zodat ze in topconditie blijven.

 

Oorsprong en ontwikkeling

De Leghorn kip vindt zijn oorsprong in de regio rond de Italiaanse stad Livorno, waar het ras al eeuwenlang werd gehouden. In de jaren 1820 werden de eerste Leghorns naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Amerikaanse fokkers werkten vervolgens aan de verbetering van het ras, met de nadruk op eierproductie en robuustheid. Dit leidde tot de ontwikkeling van de moderne Leghorn, die bekend staat om zijn uitzonderlijke legcapaciteiten.

Vriendelijk en levendig karakter

Leghorn kippen hebben een levendig en actief karakter. Ze zijn nieuwsgierig en houden ervan om te scharrelen en te verkennen. Hoewel ze wat schuw kunnen zijn, worden ze met geduld en zorg snel tam en sociaal. Dit maakt hen geschikt voor zowel ervaren kippenhouders als beginners.

Leghorn kippen bij De Meidoornhoeve

Onze kippen worden gehouden in optimale omstandigheden en krijgen hoogwaardige voeding, zodat ze hun unieke schoonheid en vriendelijke karakter behouden. Bezoek ons en ontdek zelf de charme van de Leghorn kippen. Laat je verrassen door hun elegante verschijning en uitzonderlijke productiviteit.