De Lakenvelder sierkip

De Lakenvelder is een veelzijdige kip die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende leefomstandigheden. Ze voelen zich thuis in zowel grote tuinen als kleinere ruimtes. Bovendien zijn ze uitstekende legkippen die regelmatig mooie, witte eieren produceren. Bij De Meidoornhoeve delen we graag onze kennis over de verzorging en het gedrag van deze bijzondere kippen.

Sierkippen Rits -Lakenvelder

Herkomst van de Lakenvelder kip

De Lakenvelder kip is een fascinerend en elegant ras met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Deze sierlijke kip vindt zijn oorsprong in zowel Nederland als Duitsland en is vernoemd naar het Nederlandse dorp Lakenvelder. De Lakenvelder kip staat bekend om zijn unieke verenkleed en uitstekende productiviteit, wat hen tot een geliefd ras maakt onder kippenliefhebbers.

Kenmerken van de Lakenvelder

De Lakenvelder kip is gemakkelijk te herkennen aan zijn unieke verenkleed. Ze hebben een helder witte lichaamskleur met een zwarte kop, hals en staart, wat zorgt voor een prachtig contrast. Dit elegante uiterlijk maakt de Lakenvelder tot een echte blikvanger in elke tuin. Naast hun opvallende uiterlijk zijn Lakenvelder kippen ook bekend om hun goede eierproductie. Ze leggen middelgrote, witte eieren en staan bekend om hun betrouwbaarheid als legkippen. Dit maakt hen niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook praktisch voor elke kippenhouder.

Vriendelijk en sociaal karakter

Lakenvelder kippen hebben een vriendelijk en levendig karakter. Ze zijn actief en houden ervan om te scharrelen en te verkennen. Hoewel ze soms wat schuw kunnen zijn, worden ze met geduld en zorg snel tam en sociaal. Dit maakt hen geschikt voor zowel ervaren kippenhouders als beginners.

Oorsprong en ontwikkeling

De Lakenvelder kip werd voor het eerst gefokt in de regio’s rondom het Nederlandse dorp Lakenvelder en de Duitse streek Westfalen. Dit ras werd ontwikkeld door het selectief kruisen van lokale rassen met als doel een kip te creëren die zowel mooi als productief was. De Lakenvelder werd snel populair vanwege zijn opvallende verschijning en betrouwbare eierproductie.

Lakenvelder bij De Meidoornhoeve

Onze kippen worden gehouden in optimale omstandigheden en krijgen hoogwaardige voeding, zodat ze hun unieke schoonheid en vriendelijke karakter behouden. Bezoek ons en ontdek zelf de charme van de Lakenvelder kippen. Laat je verrassen door hun elegante verschijning en levendige persoonlijkheid.