De prachtige Marans kippen

De Marans is een veelzijdige kip die zich gemakkelijk aanpast aan verschillende leefomstandigheden. Ze voelen zich thuis in zowel grote tuinen als kleinere ruimtes. Bovendien zijn ze uitstekende legkippen die regelmatig prachtige, donkere eieren produceren. 

marans

Herkomst van de Marans kippen

De Marans kip is een fascinerend en veelzijdig ras dat zijn oorsprong vindt in het westen van Frankrijk. Dit ras, vernoemd naar het stadje Marans in de regio Nouvelle-Aquitaine, werd al in de 19e eeuw ontwikkeld. Marans kippen zijn beroemd om hun donkere, chocoladebruine eieren en hun robuuste gezondheid, wat hen tot een favoriet maakt onder kippenhouders wereldwijd.

Kenmerken van de Marans kip

Marans kippen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun opvallende uiterlijk en de kleur van hun eieren. Hun veren zijn meestal zwart met een groene glans, maar ze komen ook voor in andere kleurslagen zoals koperzwart, tarwe en koekoek. Deze kippen hebben een stevige, middelgrote bouw en een rechtopstaande houding.

Het meest opvallende kenmerk van de Marans kip is echter de kleur van hun eieren. Marans kippen leggen diep chocoladebruine eieren, die vaak worden beschouwd als de mooiste en meest unieke eieren ter wereld. Deze eieren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook groot en voedzaam.

Gezond en weerbaar

De Marans kip is een robuust en gezond ras. Ze kunnen goed omgaan met verschillende weersomstandigheden en hebben een sterke immuniteit tegen veelvoorkomende kippenziekten. Bij De Meidoornhoeve zorgen we ervoor dat onze Marans kippen de beste verzorging en voeding krijgen, zodat ze in topconditie blijven.

Oorsprong en ontwikkeling

De ontwikkeling van de Marans kip begon in het stadje Marans, waar boeren op zoek waren naar een kip die zowel uitstekende eieren produceerde als goed bestand was tegen de lokale weersomstandigheden. Door het kruisen van inheemse kippen met geïmporteerde rassen zoals de Croad Langshan en andere Aziatische kippen, werd een ras gecreëerd dat zowel productief als sterk was. De Marans kip werd snel populair vanwege haar unieke eieren en robuuste aard.

Marans kippen bij De Meidoornhoeve

Bij De Meidoornhoeve besteden we veel aandacht aan de zorg voor onze dieren. Onze Marans kippen krijgen de beste leefomstandigheden en voeding. Hierdoor kunnen ze hun unieke schoonheid en vriendelijke karakter behouden. Bezoek De Meidoornhoeve en ontdek zelf de charme van de Marans kippen. Laat je verrassen door hun elegante verschijning en vriendelijke aard.

Vriendelijk en sociaal karakter

Marans kippen staan bekend om hun vriendelijke en sociale karakter. Ze zijn rustig, tam en makkelijk in de omgang, wat hen ideaal maakt voor gezinnen en beginnende kippenhouders. Hun rustige aard maakt ze ook goed geschikt voor gemengde koppels met andere kippenrassen.